Sunday, January 18, 2015

Kuali magik aka magic pan kesayangan hamba

Magic Pan suatu ketika dulu bagaikan fenomena....semua orang ingin memilikinya termasuk saya. Bukan apa teruja dgn kehebatan magic pan tu memasak makanan bukan tu aje cepat makanan disediakan. bayangkan boleh masak kek pisang dlm masa 5 minit memang magic la kan???? 

kuali magik


Saya dapat magic pan ni sebagai hadiah hari jadi dari kakak saya. Memang seronok sangat, orang suka masak dapat plak gadget untuk memasak apa lagi memang hepi sangat la kan.

Kuali ajaib ini tidak melekat dan kurang menggunakan minyak. Sejak menggunakan kuali ajaib  ini saya tidak menggunakan  setitis minyak pun mahupun butter untuk memasak daging burger, sosej dan sebagainya. Jika memasak roti canai segera pun menjadi  sangat lembut, buat lempeng kelapa, dan ikan bakar pula terhasil cantik, garing dan  tidak melekat.

Bukan hanya panggang je boleh rebus juga tau....ala2 pressure cooker hehe. So agak jimat juga lah sebab serba guna....


magic pan

magic pan

magic pan


Ni antara gambar2 penggunaan magic pan tu, salai ikan haruan utk masak cili api, melempeng dan juga buat bakar ikan....yang lain-lain tak teringat nak amek gambar hehe...

Sekarang harga magic pan ni dah murah sangat tau, boleh dapat bawah rm100 pun. So kalau yang belum ada boleh le beli....berbalo-baloi!

Sampai jumpa lagi! Sayonara!

Anis Hussin


No comments: